Wat is Chabad on Campus?

Chabad on Campus is de tak van Chabad die zich wereldwijd richt op studenten. In het van origin Amerikaanse concept vestigt een jonge rabbijn van Chabad zich samen met zijn vrouw en kinderen op de campus van een universiteit. Zodoende zijn er wereldwijd al meer dan 400 vestigingen van Chabad on Campus geopend. Chabad on Campus Nederland maakt daar sinds haar oprichting in de zomer van 2012 deel van uit.
 
In tegenstelling tot de oorspronkelijke concept, is Chabad on Campus Nederland niet gevestigd op de campus van een universiteit, maar tussen de twee universiteiten van Amsterdam in. Onze locatie, aan de Zuidas, is goed te bereiken voor zowel studenten van de UVA als van de nabijgelegen VU. Door de aanwezigheid van het naastgelegen treinstation zijn wij ook goed bereikbaar voor studenten van de andere Nederlandse universiteiten. Dit is dan ook precies waar Chabad on Campus Nederland zich op richt; Joodse studenten uit het hele land.
 
Wij bieden de Joodse studenten van Nederland een veelheid aan mogelijkheden. Variërend van religieus/sociale, zoals de wekelijkse vrijdagavondmaaltijd. Tot enkel religieuze; wekelijkse sjioerim en één-op-één leersessies. Alsmede puur sociale evenementen; paintball en girls night out.
 
Kortom, voor ieder wat wils bij Chabad on Campus Nederland.